Casa Anita Colomer
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Casa Anita Colomer (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Casa Anita Colomer (Foto: Anònima -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-)

AutorJosep M. Pericas Morros
Situació Plaça de la Catedral, 9
Edifici en cantonada projectat per Josep M. Pericas l'any 1906, tot just acabat d'obtenir el títol d'arquitecte. Tot i que Pericas va ser un dels millors exponents del noucentisme, en aquesta obra primerenca es deixa endur pel corrent modernista que en aquells anys es mantenia plenament vigent, tot palesant, però, un cert esgotament.

L'edifici està plantejat a partir d'un cos cantoner més alt que actua a manera de torratxa. A banda i banda es plantegen les dues façanes exteriors, la principal abocada a la plaça de la Catedral. Allà hi ha el balcó, amb una remarcable barana de forja, i la tribuna, que es manifesta com l'element més singular i personal del conjunt. Els dos cossos mostren, al tercer pis, una galeria amb obertures rectangulars seqüenciades amb alçades a dos nivells. L'acabat de pedra de la planta baixa, amb reminiscències medievalistes, contrasta amb l'estucat llis dels pisos, esquitxat amb peces de ceràmica verda.

A l'interior s'han conservat arcades i estructures de l'edifici antic sobre el qual es va reconstruir la casa.