Can Ricart
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Can Ricart

Vic - Can Ricart

Vic - Can Ricart

Situació Santa Maria, 6 - Rambla Sant Domènec
Can Ricart és una de les cases més notables de Vic, amb una part molt antiga, on es troben vestigis dels segles IX i X, i unes façanes sumptuoses, fruit de la reforma efectuada l'any 1901, d'estil eclèctic amb elements modernistes. Era propietat de Miquel Ricart i Rosconi (Vic, 1843 - 1912), industrial i financer que va arribar a ser alcalde de la vila els anys 1873 i 1874. Uns anys després va fer alçar una capella a l'extrem del jardí que dona a la rambla Sant Domènec.

La casa, que té com a elements més destacats una tribuna amb vitralls, una font de pedra i una glorieta octogonal, va ser acuradament rehabilitada l'any 2014. En aquesta actuació es van recuperar també les pintures que engalanaven els sostres i les parets de la sala noble.