Font de Santa Maria
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Font de Santa Maria

Vic - Font de Santa Maria (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Plaça del Bisbe Oliba
L'arribada de l'aigua a la ciutat es va produir l'any 1447, gràcies al mestre de fonts francès Joan Baudoner. El picapedrer Nicolau Sentmartí van construir les primeres cinc fonts públiques, la que distribuïa l'aigua estava situada a la plaça del Mercadal i les altres a la Plaça Nova (Sant Felip), la plaça Vella (Pietat), la plaça de Santa Maria i al final del carrer de la Riera. La font poligonal adossada a la catedral és fruit d'una renovació de 1798. A la part superior podem veure-hi dues cares amb funció de gàrgoles i, en un frontó situat al capdamunt, un relleu amb la imatge de l'Assumpció de la Verge. També podem veure un escut de la ciutat timbrat amb corona comtal.