Albergueria
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Albergueria (Foto: Enric, 2016)

Vic - Albergueria

Vic - Albergueria

Vic - Albergueria

Vic - Albergueria (Foto: Amador Álvarez - Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en), 2012)

Vic - Albergueria

Vic - Albergueria (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Albergueria

Vic - Albergueria

Vic - Albergueria. Interior

Vic - Albergueria. Interior (Foto: Graciel·la Vidal, 2011)

Situació Albergueria
Antic hospital de pobres i forasters en funcionament des del segle X. De l'edifici romànic es conserva una sala coberta amb volta de canó. Entre els segles XIV i XV es va fer servir de residència de l'abat del monestir de l'Estany, molt relacionat amb la canònica vigatana, ja que tenia cadirat de cor i s'encarregava de les celebracions litúrgiques en absència dels bisbes. En les excavacions dutes a terme als anys noranta es van trobar dos grans carreus d'època romana que testimonien la seva ocupació des de l'edat antiga. Actualment, funciona com a sala d'exposicions del bisbat de Vic.