El Pujolar
(Vic | Rodal - Osona)

Vic - El Pujolar

Vic - Creu del Pujolar

Vic - Creu del Pujolar (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - El Pujolar

Vic - El Pujolar (Foto: Anònim - Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, inicis segle XX)

Vic - El Pujolar

Vic - El Pujolar

Vic - El Pujolar

Vic - El Pujolar

Situació Sentfores. Camí del Cementiri
El cognom Pujolar apareix en el fogatge de Sant Martí de Sentfores, l'any 1553 (Joan Pujolar) però és probable que el mas tingui origen medieval. L'edifici actual és bàsicament del segle XVII (edifici principal) i XVIII (cos lateral amb arcades i capella). Al segle XIX va passar, per matrimoni, als Vilaplana.

La masia original, restaurada modernament, és un edifici de planta baixa, pis i golfes, amb coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal. El portal és adovellat, de mig punt. La porta del barri té un relleu a la llinda amb una testa reial.

Prop de la masia, dalt d'un petit turó, hi ha una creu de ferro. Al davant, un bosquet de pins i roures, el dot de la filla de la casa.