Mas la Riera i capella
(Vic | Rodal - Osona)

Vic - Mas la Riera

Vic - Mas la Riera. Capella del Sagrat Cor

Vic - Mas la Riera. Capella del Sagrat Cor (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Crtra. de Sentfores a Santa Eulàlia de Riuprimer
Masia d'origen antic, probablement del segle XVI, reformada al segle XVIII i de nou durant els anys cinquanta del segle XX, quan va adquirir la seva configuració actual. Es troba esmentada al fogatge de Sant Martí de Sentfores de 1553, quan era propietat de Bernat Joan Riera. A la llinda d'una porta hi ha la data de 1739.

L'any 1943 va passar a mans de la família Serrabassa, antics masovers del mas, que va emprendre una important reforma del conjunt i la construcció d'una capella annexa, dedicada al Sagrat Cor. El més destacat de la casa és una torre de planta quadrada, amb galeria al pis superior, i coberta amb teulada a quatre aigües. Actualment, està dedicada al conreu ecològic i al turisme rural.