Església i convent de Sant Felip Neri
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic -Convent de Sant Felip (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Església i convent de Sant Felip. Jardí

Vic - Església i convent de Sant Felip. Jardí (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Retaule de Sant Felip

Vic - Retaule de Sant Felip (Foto: Amadalvarez -Wikimedia Commons- - Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en), 2020)

Vic - Església de Sant Felip

Vic - Església de Sant Felip (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJacint i Francesc Morató Soler (escult.)
Situació Plaça de Sant Felip, 5
La Congregació de l'Oratori de Sant Felip Neri, popularment, els felipons va ser fundada al segle XVI i es va establir a Vic l'any 1713. L'església es va inaugurar l'any 1725. És un edifici de nau única, amb capelles laterals intercomunicades, coberta amb voltes de creueria. Està integrat a les dependències conventuals de tal manera que, a la façana, només es distingeix per la portalada, presidida per un medalló ovalat amb l’efígie de mig cos de sant Felip Neri, fundador de l’orde. Compta amb un remarcable retaule barroc, molt malmès l'any 1936 i restaurat pel taller Sugranyes de Vic.

L'antic hort del convent va ser convertit en jardí al segle XX per mossèn Sugranyes. Conserva la balustrada amb gerros, del segle XIX.