Casa Cortada
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Casa Cortada

Vic - Casa Cortada

Vic - Casa Cortada. Escut dels Cortada

Situació Ciutat, 4
Casa senyorial del segle XVIII que ocupa els solars de tres cases més antigues, reformada al segle XIX i rehabilitada modernament. Va pertànyer als comtes de la Vall de Merles i al segle XVIII era de la família Cortada Oriola. Va allotjar hostes il·lustres, com el general Suchet durant la invasió napoleònica, o la infanta Isabel quan va venir a Vic a presidir els actes del centenari del naixement de Jaume Balmes.

És un edifici de planta baixa i dos pisos. La porta principal és d'arc escarser motllurat i flanquejat amb pilastres i guarda-rodes als peus. El pis principal té tres balcons idèntics amb les obertures emmarcades amb pedra, també ho estan les del pis superior, molt més petites. Sota la finestra central hi ha l'escut nobiliari de la família Cortada A l'interior, conserva sales amb pintures barroques del pintor Francesc Pla "el Vigatà" i Llúcia Romeu. Els temes són mitològics -Telèmac i déus de l'Olimp-, religiosos -sant Martí- i monàrquics -reis de la casa d'Àustria-.