La Codina i capella
(Vic | Rodal - Osona)

Vic - La Codina

Vic - La Codina. Capella de la Puríssima

Vic - La Codina. Capella de la Puríssima (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Sentfores. Camí de la Codina
Masia situada al pla de la Guixa, prop de la riera de Sant Joan de Galí. Una llinda amb la data de 1658 ens indica l'antiguitat de la casa, amb un conjunt de finestres emmarcades en pedra típiques del segle XVII. Amb posterioritat s'ha anat reformant i ampliant, a banda i banda (hi ha inscripcions amb dates de 1728 i 1890). Té un rellotge de sol amb datat el 1820. Comunicada amb la casa hi ha una capella exterior, de planta rectangular i absis poligonal, amb teulada a dues aigües i campanar d'espadanya, dedicada a la Puríssima. Té un retaule barroc, del segle XVIII i hi guarda una llinda de fusta del segle XI.