Casal Arumí
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Casal Arumí

Vic - Casal Arumí (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Casal Arumí

Situació Plaça de la Pietat, 1
Edifici en cantonada, molt ben restaurat, construït al segle XVIII sobre estructures més antigues, restaurat i reformat a finals del XX. En aquesta reforma es va suprimir un dels tres portals adovellats i es van substituir els balcons de pedra per uns de formigó. Després d'aquesta actuació han quedat dos portals de mig punt, de bona factura, tres finestrals emmarcats amb pedra, transformats després en balcons, i tres finestres més petites al segons pis, amb llindes motllurades de pedra. Un dels portals queda desalineat en relació amb les obertures dels dos pisos superiors.

La rehabilitació completa del casal Arumí, adquirit per la família Genís, va proporcionar l'ocasió de realitzar una intervenció arqueològica intensiva sobre el jardí, que arriba a la muralla, la qual va permetre localitzar restes d'habitatges medievals i murs de tipologia romana.