Call jueu
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Mur antic a la plaça Mont-rodon (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Casal dels Mont-rodon

Vic - Casal dels Mont-rodon (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Plaça Mont-rodon / Plaça Malla
Mont-rodon i Malla són dues petites places annexes que es corresponen amb l'antic call jueu, establert a Vic a mitjan segle XIII i que va arribar a comptar amb una sinagoga, probablement situada on després es va construir el casal dels Mont-rodon, que se sap que estava en construcció l'any 1278. Originalment, aquest petit barri era una confluència de carrers estrets dels quals n'han quedat només el d'en Guiu i el de Vergós. Amb el temps es van anar construint habitatges més grans, aprofitant les estructures medievals, com el mateix casal dels Mont-rodon, dels segles XVIII i XIX.