Casa Domènec Domingo
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Casa Domènec Domingo

Vic - Casa Domènec Domingo (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorLluís Gonzaga Ylla Cassany
Situació Plaça Paradís, 5 - Plaça Canonge Collell, 6
Edifici en cantonada, dels anys 1913-14, d'un estil modernista atenuat amb solucions extretes de l'arquitectura popular. L'acabat de les façanes combina l'arrebossat llis amb el maó vist, el qual es fa servir a la planta baixa, a les golfes i al voltant de les obertures dels pisos. La planta baixa és porticada. L'alè modernista es deixa sentir en els mosaics de trencadís de les llindes, amb dragons alats, i les rajoles ceràmiques sota les llosanes dels balcons.

La majòlica amb l'efígie de sant Miquel dels Sants és una reproducció del plafó original de l'any 1913, destruït l'any 1936.