Malloles
(Vic | Rodal - Osona)

Vic - Malloles

Vic - Malloles

Vic - Malloles

Situació Polígon Malloles
Antic mas que ja apareix documentat als fogatges de 1553, però que pot tenir un origen molt més antic, com a casa fortificada. L'any 1188 està documentat Berenguer de Malloles, amb la seva muller Ermessenda i el seu fill Joan. I el 1279, Bernat de Malloles, casat amb Sibil·la de Lluçà.

L'edifici actual, habilitat com a restaurant, és fruit de diverses remodelacions efectuades als segles XVII, XVIII i XX. D'època medieval és el mur exterior de pedra, obert amb espitlleres a dos nivells, de caràcter defensiu. Del segle XVII es conserven les finestres del primer pis, emmarcades amb pedra, en una de les quals hi llegim el nom de Josep Malloles i la data de 1691. Les terres de l'antic mas van ser venudes per construir-hi un polígon industrial que ara envolta completament la masia.