Convent del Pare Claret (Convent de la Mercè)
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Convent de Sant Antoni Maria Claret

Vic - Convent de Sant Antoni Maria Claret (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Claustre del convent de la Mercè

Vic - Claustre del convent de la Mercè (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1916)

AutorJosep M. Pericas Morros
Situació Sant Antoni M. Claret, 8
Conjunt d'església i convent iniciats per Josep M. Pericas l'any 1929 seguint un projecte que, mitjançant una modificació de l'alineació medieval dels carrers, feia un entrant al carrer traçant una alineació perpendicular a la portalada d'accés a l'antiga església de la Mercè, emplaçant el nou campanar a la cantonada. Però l'any 1936 l'església i convent de la Mercè van ser destruïts i l'edifici es va prolongar fins a la nova església claretiana. Del projecte de Pericas destaca el campanar, de planta rectangular, acabat amb un aplacat fet amb carreus de pedra de Montjuïc. El portal, també de pedra, és d'inspiració neobarroca.