Restes de l'església de Sant Sadurní
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Església de Sant Sadurní

Vic - Església de Sant Sadurní (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Sant Sadurní
Construïda al segle XI, estava situada al costat del desaparegut castell dels Montcada, sent, probablement, la seva capella. La construcció de l'església de la Pietat al segle XV va comunicar el nou edifici amb l'antiga capella, que va quedar molt alterada i encara més amb la reforma barroca del segle XVII. Tanmateix, al carrer de Sant Sadurní encara podem contemplar-ne la façana, aprofitada en el mur de ponent del nou temple barroc. Està construïda amb un parament fet de carreus irregulars, carejats, formant estretes fileres. Al centre hi ha una finestra de doble esqueixada plenament romànica. El portal original, en canvi, no s'ha conservat. Va ser substituït al segle XVI per un portal adovellat de mig punt.