Casa Plantalamor
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Casa Plantalamor

Vic - Casa Plantalamor (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Casa Plantalamor (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1916)

Situació Dues Soles, 4
Edifici de difícil datació donat que conserva estructures i elements de diferents èpoques. Segurament es va construir al segle XVI, època a la qual pertanyen les finestres del primer pis i la de la planta baixa. Tanmateix, al segle XVIII va ser reformada, es va refer el portal i es van transformar les finestres del primer pis en balcons, això va fer que una d'elles formi actualment un continu amb la finestra dels baixos. Aquests tres finestrals mostren caps d'homes i dones, amb angelots, a manera de mènsules. Un cas a part és la finestra geminada -ara tapiada- que hi ha a la part central de la façana. És una finestra d'època romànica, amb palmetes al capitell de la columna, aprofitada d'alguna construcció antiga. El pis superior de la casa sembla fruit d'una remunta molt més tardana, de finals del segle XIX.