Casa Clariana
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Casa Clariana

Vic - Casa Clariana

Vic - Casa Clariana

Situació Plaça Miquel de Clariana, 1 / Dues Soles, 3
Construïda sobre l'antic casal d'Altarriba cap a l'any 1509. Amb la seva construcció es va aprofitar per urbanitzar la plaça, després de l'enderrocament d'una illa de cases. La casa incorpora elements gòtics que provenen de la capella del Sant Àngel Custodi. La galeria i el pati d'entrada van ser construïts l'any 1609 quan el consell de la ciutat va vendre-li a Miquel de Clariana unes columnes i uns arcs. La casa presenta façana de pedra vista amb un portal adovellat de mig punt. L'entrada condueix a un pati interior amb una escala que puja a la planta noble, amb columnes gòtiques. Hi ha dues finestres renaixentistes amb figures esculpides als brancals.

La casa Clariana va ser residència del veguer fins a l'any 1719. Del 1869 fins 1875 va ser ocupada pel col·legi de Sant Miquel dels Sants per a fer-hi els estudis de preparatori per a la Universitat. Posteriorment va ser la seu de l'orfeó Vigatà.