Casa Abadal
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Casa Abadal

Vic - Casa Abadal

AutorJosep Azemar Pont
Situació Rambla de l'Hospital, 9
Projectat l'any 1903 per l'arquitecte Josep Azemar (Figueres, 1862 - 1914). És un edifici en cantonada, de planta baixa, tres pisos i golfes, que ocupa un solar molt estret. Les golfes, obertes amb una galeria d'arcs de mig punt, tenen un acabat de maó vist que contrasta amb l'acabat llis de la resta de l'edifici, amb una imposta de ceràmica que separa els dos trams. El maó vist s'utilitza també per ressaltar les obertures, diferents a cada pis. Les del segon pis són ogivals i tenen els timpans decorats amb rajoles ceràmiques. L'edifici va ser construït sobre estructures més antigues, visibles a la planta baixa.