Monument a l'Estudiant
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Monument a l'Estudiant (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Seminaristes. Postal antiga

AutorJoan Seguranyes
Situació Plaça Miquel de Clariana
La tradició universitària de la ciutat de Vic ve de molt lluny, originàriament relacionada amb el seminari que, a mitjan segle XIX, superava els 1.200 estudiants. Molts d'ells s'allotjaven a cases del poble i a masies on ensenyaven a llegir i escriure als fills dels pagesos, a canvi de menjar i llit.

L'any 1978 es va inaugurar una escultura de bronze -feta a la foneria Parellada de Lliçà de Munt-, on es representa un estudiant vestit d'època, amb barret de copa, capa i espardenyes, que porta un llibre a la mà. Està situada a la plaça Clariana, coneguda popularment com la plaça de l'Estudiant.