Escultura La Vella
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Escultura La Vella (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Escultura La Vella (Foto: Graciel·la Vidal, 2022)

AutorManel Casserras Solé
Situació Plaça Gaudí
La Vella és un dels capgrossos que protagonitzen la Festa Major de Vic i que és -com el Merma i el Nen- l'emblema d'una de les tres colles vigatanes. Es va crear l'any 1864 i, el 2014, en commemoració dels 150 anys del personatge, es va inaugurar un monument al seu honor, semblant al que prèviament s'havia dedicat al Merma. És una figura en bronze, asseguda en un pedestal de pedra, que porta a la mà unes xurriaques -que servien per espantar la quitxalla durant les cercaviles-. Té inscrita la frase La vella més vella de totes les velles de la ciutat. És obra de Manel Casserras i Solé (Solsona, 1957 - 2015).

A finals de 2022 es va pintar un mural al·lusiu al mur del darrere.