Catedral de Tarragona. Capelles del braç dret del creuer
(Tarragona | Catedral - Tarragonès)

Tarragona - Catedral. Capelles del braç dret del creuer

Tarragona - Catedral. Capelles del braç dret del creuer (Foto: Albert Esteves, 2022)

Tarragona - Catedral. Capelles del braç dret del creuer. Crist de la Salut

Tarragona - Catedral. Capelles del braç dret del creuer. Crist de la Salut (Foto: Albert Esteves, 2022)

Tarragona - Catedral. Capelles del braç dret del creuer. Verge dels Dolors

Tarragona - Catedral. Capelles del braç dret del creuer. Verge dels Dolors (Foto: Albert Esteves, 2022)

Tarragona - Catedral. Capelles del braç dret del creuer. Sant Joan Evangelista

Tarragona - Catedral. Capelles del braç dret del creuer. Sant Joan Evangelista (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Interior de la catedral
Al braç dret del creuer, sota la rosassa, hi ha tres capelles tardogòtiques, construïdes cap a l'any 1500. La capella de l'esquerra està dedicada a la Verge del Roser i la de la dreta, a sant Tomàs d'Aquino. La més interessant és la capella central, dedicada al Sant Crist de la Salut, amb una volta policromada al centre de la qual hi ha una clau de volta amb la Maiestas Domini. S'hi venera una imatge del Crist de la Salut, flanquejat per la Verge dels Dolors i sant Joan Evangelista, tot plegat de finals del segle XV o inicis del XVI.