Casa Comella de la plaça Santa Clara
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Casa Comella de la plaça Santa Clara (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Monestir i església de Santa Clara, destruïts l'any 1936

AutorManuel Gausa Raspall
Situació Plaça de Santa Clara, 2
En aquest solar hi havia hagut el convent de Santa Clara, destruït l'any 1936. L'edifici actual va ser construït entre 1945 i 1949. Està projectat de tal manera que el cos principal, de major alçada, forma un xamfrà que actua de frontissa entre els dos cossos laterals. És un edifici força interessant per la composició de les façanes, coronades amb ràfecs sobresortits i dissenyades amb una clara separació de la planta baixa, amb acabat de pedra artificial d'especejament horitzontal, i la resta de pisos, on es combinen les tribunes amb els balcons amb barana de pedra. Els esgrafiats van ser realitzats per Carles Solé i restaurats l'any 1999.