Casa Genís
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Casa Genís

Vic - Casa Genís

AutorJordi Dou Arumí
Situació Rambla del Carme, 37
Antic edifici que va pertànyer a l'escriptor i vigatà il·lustre Martí Genís i Aguilar (1847 - 1932). Segurament existia ja al segle XVIII, però va ser objecte d'importants reformes als anys vint del segle XX i, de nou, els anys 1941-47, quan va adoptar el seu aspecte actual. És un edifici en cantonada, de planta baixa i quatre pisos, amb una composició de façana que el divideix en tres nivells, separats per impostes. A la planta baixa hi ha una farmàcia, amb tres obertures d'arcs rebaixats. Les dues façanes estan decorades amb elegants esgrafiats realitzats per Joan Solé i restaurats l'any 1997. Són pintures de colors ocres que evoquen formes arquitectòniques: carreus encoixinats, columnes corínties i frisos o plafons amb decoració floral.

Un element singular de la canonada és el rellotge, de tipus Morez, instal·lat l'any 1945 i modernitzat l'any 2020.