Escola Estel
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Escola Estel

TipusEdifici escolar
AutorJosep M. Pericas Morros
Situació Jaume I, 19
L'escola Sant Miquel dels Sants (o Sant Miquel Vell), ara Escola Estel, va ser projectada per Josep M. Pericas l'any 1932 i inaugurada l'any 1934. Pericas és un dels referents del noucentisme català i aquesta obra es pot considerar com a molt representativa del seu estil personal. És un edifici originalment simètric (després ha estat ampliat per un costat) amb l'entrada situada a l'eix central, reculada per generar un atri cobert. Aquest espai és el més densament ornamentat, amb esgrafiats de tipus geomètric i un relleu amb l'escut de Vic flanquejat per dos infants.