Seminari Nou
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Seminari Nou. Vista aèria (Foto: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, 2022)

TipusEdifici escolar
AutorLluís Bonet Garí
Situació Ronda Francesc Camprodon
Acabada la guerra civil, l'antic seminari ubicat al nucli antic s'havia quedat petit. Per això es va construir un nou edifici a l'eixample de la ciutat, on hi havia solars prou extensos per projectar un complex de grans de dimensions. Va ser construït entre 1942 i 1947, tot i que l'església no es va inaugurar fins al 1963. El 1972 va ser ampliat per Manuel Anglada Bayés.

Forma una planta de doble creu que crea dos grans patis o claustres, separats per l'església, amb un cos central avançat on hi ha l'entrada, presidida per un relleu amb els símbols pontificals. Al seu davant, uns amplis jardins públics.