Església parroquial de Sant Vicenç (Creu Alta)
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Església parroquial de Sant Vicenç (Creu Alta) (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

Situació Plaça de la Creu Alta
El poble de la Creu Alta es va fundar l'any 1772. L'any 1886 es va col·locar la primera pedra de la nova església (que prenia el relleu a l'Església de Sant Vicenç de Jonqueres, prop del riu Ripoll), i que fou inaugurada el 10 de novembre del 1889.

L'any 1936, va ser cremada. El 1945 s'alçà l'església actual, consagrada el 1956.

L'església és de planta basilical, amb la nau central més alta i ampla que les laterals, cimbori octogonal i creure i absis semicirculars, seguint un model medieval. Les façanes combinen obra vista i arrebossat.

L'any 1999 es va inaugurar la nova façana i l'atri, i es va acabar el campanar, amb tres noves campanes i el rellotge actual.