Font de la plaça dels Màrtirs
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Font de la plaça dels Màrtirs (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusFonts, pous i safareigs
AutorManuel Gausa Raspall
Situació Plaça dels Màrtirs
Font monumental de pedra en forma de monòlit quadrangular situada damunt d'una plataforma amb dos graons. Compta amb dos brolladors i dues piques i està coronada amb un gerro de pedra. Està decorada amb un plafó de bronze amb un relleu dels Sants Màrtirs, una sanefa del mateix material amb volutes en espiral i l'escut de Vic.

Va ser executada l'any 1928 quan Manuel Gausa era l'arquitecte municipal i és d'un estil molt semblant a la que hi ha a la rambla del Carme, de la mateixa època. Originalment, estava situada al centre de la plaça, però la remodelació de l'any 1997 la va desplaçar al cantó nord. També es va reproduir el gerro del coronament donat que l'original s'havia perdut. La còpia la va fer l'escultor Enric Sala.