Can Riera
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Can Riera

Vic - Can Riera, a finals del segle XIX

Vic - Can Riera, a finals del segle XIX (Foto: Borràs -Arxiu Centre Excursionista de Catalunya-)

Situació Plaça dels Màrtirs, 14
Edifici sorgit de la unificació de dos edificis preexistents, ambdós del segle XIX, reformats l'any 1881 i ampliats a començament del segle XX. A la porta d'entrada hi ha la data de 1852 es correspon amb l'any en què la casa va ser adquirida per Josep Riera Font i les inicials CRO a la fàbrica de llonganisses Casa Riera Ordeig. A la reixa d'una finestra de la planta baixa hi ha la data de 1881, quan es va reformar la façana. D'aquesta cal destacar-ne el rellotge de sol i la fornícula amb els Sants Màrtirs, situada en un cos d'edifici incorporat a la casa l'any 1903. El mosaic és de 1940.