Antic Hotel Colón
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Hotel Colón. Postal anys seixanta

Vic - Hotel Colón, anys vuitanta

Vic - Hotel Colón, anys vuitanta (Foto: C. Torrents, invarquit.gencat.cat, anys vuitanta)

Situació Rambla del Passeig, 1
De l'edifici original de l'Hotel Colón, un dels més tradicionals de Vic, no en resta gaire després de les diverses reformes que ha anat patint al llarg del temps. Construït l'any 1897 pel mestre d'obres Marià Callís, primer va ser una fonda, on es reunien els mercaders, i després hotel. L'any 1929 va ser reformat per Manuel Gausa, que hi va afegir unes grans tribunes. I, finalment, l'any 1999 els arquitectes Sebastià Solà i Jacint Raurell en van fer una rehabilitació de línies modernes que, tot preservant alguns elements originals, n'ha canviat substancialment la fesomia. De l'obra original es conserven els bustos femenins que engalanaven la façana, d'estil modernista. De la reforma de 1929 es manté la tribuna que dona a la Rambla, decorada amb relleus noucentistes.