Edifici de la Rambla del Passeig, 19
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Edifici de la Rambla del Passeig, 19

Vic - Edifici de la Rambla del Passeig, 19 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorManuel Gausa Raspall
Situació Rambla del Passeig, 19
Edifici entre mitgeres, resultat de la reforma d'un edifici preexistent, probablement del segle XIX, efectuada l'any 1940. D'aquella època són els esgrafiats, efectuats per Carles Solé segons un disseny de l'arquitecte Manuel Gausa. Són plafons d'influència rococó, amb profusió de fullatge, garlandes, cintes de flors, palmetes i elements arquitectònics. En un espai preferent hi ha una figura femenina de tall clàssic amb cistells de flors. L'arquitectura dels anys quaranta va reprendre l'esperit noucentista que el racionalisme havia trencat durant els anys de la República i aquest edifici n'és un bon exemple. La planta baixa ha estat completament reformada.