Catedral de Tarragona. Altar Major
(Tarragona | Catedral - Tarragonès)

Tarragona - Catedral. Altar Major

Tarragona - Catedral. Altar Major (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Interior de la catedral
El frontal de l'altar major va ser obrat cap a l'any 1220, sota el patrocini de l’arquebisbe Aspàrec de Barca. Influït encara per l'esperit romànic, està fet en marbre blanc i representa escenes de la vida de santa Tecla envoltant una màndorla central amb Déu Pare beneint la santa i els símbols de l'Esperit Sant, en forma de colom, i de Crist, en forma de mà dreta. Seria, per tant, una representació de la Santíssima Trinitat, tot i que altres autors sostenen que es tracta de sant pau alliçonant la santa. La peça és considerada com una de les millors escultures del romànic català.