Església de la Divina Pastora
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Església de la  Divina Pastora

Vic - Església de la Divina Pastora (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Plaça de l'Àngel Custodi, 6
L'església és l'únic edifici que resta de l'antic convent dels Caputxins de Vic, establert a la ciutat a començament del segle XVII, al voltant de la capella de l'Àngel Custodi. Aquell primer convent va ser destruït pels francesos l'any 1654 i se'n va construir un de nou al mateix indret. El nou convent es va construir entre 1742 i 1748 i va sobreviure fins a la desamortització de 1835. L'edifici conventual va ser transformat en presó (ja desapareguda) i només es va salvar l'església, ara dedicada a la Divina Pastora.

És un edifici auster, d'una sola nau amb capelles laterals, sense absis. L'entrada està precedida d'un atri tancat.