Església i convent de Santa Teresa
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Església i convent de Santa Teresa (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Església de Santa Teresa. Retaule barroc atribuït a Pau Costa

AutorJosep Morató el Vell / Pau Costa (retaule)
Situació Rambla Montcada, 34 / Plaça Santa Teresa
El monestir de Santa Teresa de Vic va ser fundat l'any 1637 per iniciativa d'Esperança Pradell i Domènec d'Osona. L'any següent, es van establir les primeres monges en una casa de Maria Osona. Les obres del convent es van iniciar l'any 1640, dirigides per Josep Morató el Vell, i la comunitat s'hi va traslladar el 1646. A la cúpula del creuer encara s'hi pot veure l'escut dels Osona.

És un conjunt força auster, articulat al voltant d'un claustre. L'església té una sola nau amb creuer i capelles als extrems dels braços i capcer rectangular. La portada és rectangular, emmarcada amb pedra. Damunt la llinda hi ha un escut heràldic i una fornícula amb la imatge de santa Teresa. A l'interior es conserva un magnífic retaule barroc atribuït a Pau Costa, contractat l'any 1703, i una tela del pintor Sert.