Casa Carme Collell (o Serratosa)
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Casa Carme Collell

Vic - Casa Carme Collell (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol
Situació Bisbe Torras i Bages, 6
Edifici en cantonada, de l'any 1921, fet construir per Hipòlit Gavaldà i projectat per Manuel J. Raspall en un estil que podríem qualificar d'híbrid entre el modernisme i el noucentisme. La façana principal, que dona a la placeta, té un cos central sobresortit de coronament sinuós i el pis superior obert amb tres finestres en angle. A sota hi ha un balcó amb barana de ferro forjat. A les façanes laterals hi ha tribunes i, al centre de l'edifici, una torratxa. El mateix Raspall va dissenyar els esgrafiats que decoren les façanes, amb motius vegetals i geomètrics, restaurats l'any 1984.