Museu Geològic del Seminari de Barcelona
(Barcelona | Esquerra Baixa de l'Eixample - Barcelonès)

Museu Geològic del Seminari de Barcelona (Foto: Eloy Fernández Castillo, 2022)

TipusMuseu
Situació Diputació, 231
Situat a l'interior del Seminari, està dedicat bàsicament a la paleontologia i, en especial, a l'estudi dels fòssils invertebrats. És propietat de l'Arquebisbat de Barcelona. Va ser fundat l'any 1874, tot i que té com a precedent el Gabinet d'Història Natural, que es va crear l'any 1817, i posteriorment es va afegir a la Biblioteca Episcopal. El seu primer director va ser el doctor Jaume Almera, la tasca del qual va ser continuada per Josep Ramon Bataller.

Acull una col·lecció de prop de 90.000 registres fòssils, amb unes 500 mostres de roques i terres amb microfòssils.