Carrer Sant Francesc
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Carrer Sant Francesc. Llinda (1702) (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Carrer Sant Francesc. Llinda (1788)

Vic - Carrer Sant Francesc. Llinda (1788) (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Carrer Sant Francesc
El carrer Sant Francesc comunicava la ciutat amb el camí de Barcelona fins que, al segle XIII, va ser substituït pel de Sant Pere. L'extrem del carrer va formar part de la clausura del morbo -o muralla contra l'entrada de forasters, per evitar la propagació de la pesta- al segle XVI, i va ser baluard defensiu al XVII. No té un traçat rectilini ni una amplada fixa i les cases són entre mitgeres, amb hort o pati al darrere. La major part dels edificis conservats són del segle XVIII, tal com ho testifiquen diverses llindes, tot i que un gran aiguat, l'any 1863, va destruir moltes cases d'aquest carrer. Compta amb dues esglésies, la del Roser i la de la Guia.