Carrer Sant Pere
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Carrer Sant Pere. Llinda (1597) (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Carrer Sant Pere. Llinda (1771)

Vic - Carrer Sant Pere. Llinda (1771) (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Carrer Sant Pere
Carrer llarg i estret que es va anar configurant a l'edat mitjana per donar accés a la ciutat emmurallada. L'any 1274, el rei Jaume I va ordenar que aquest fos el camí ral de Barcelona a Vic, en substitució del carrer de Sant Francesc. Això va fer necessària la construcció d'un nou pont, el pont del Pedrís (1289), substituït després pel pont del Remei (1325). Quan el camí arriba a les portes del nucli antic queda delimitat per dos grans conjunts religiosos, el convent els trinitaris i l'Hospital de la Santa Creu. El conjunt de cases entre mitgeres que podem veure en l'actualitat responen, bàsicament, a les reconstruccions del segle XVIII, amb notables reformes del XIX i començament del XX.