Casa del carrer Sant Pere, 8
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Carrer Sant Pere, 8. Portal (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Carrer Sant Pere, 8. Escut de 1680

Vic - Carrer Sant Pere, 8. Escut de 1680 (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Sant Pere, 8
Edifici del segle XVII -amb les plantes superiors modernes- vinculat a l'Hospital de la Santa Creu al qual està adossada. Es conserva el portal i la finestra de la planta baixa i un seguit de carreus ben escairats a l'esquerra de la façana, que fan evident que antigament feia cantonada. A la llinda de la porta hi ha un escut amb una creu i dos xiprers, símbol d'hospitalitat. Destaca de manera especial un altre escut, doblegat, situat entre la casa i l'edifici veí, amb la lletra T envoltada de volutes. Al perímetre hi ha una llegenda i la data de 1680.