Pont del Remei
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Pont del Remei

Vic - Pont del Remei (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusPonts i aqüeductes
Situació Remei / Crtra. de la Guixa
Pont sobre el riu Mèder que es va començar a construir l'any 1325, mercès a una deixa de 60 lliures que va deixar Bernat de Brull, per substituir l'antic pont del Pedrís. Aquest era, des que així ho va autoritzar Jaume I, l'any 1274, el camí ral que enllaçava Vic amb Barcelona. Originalment, comptava amb set arcs, recolzats en pilars amb tallamars triangulars. L'any 1910 es van eliminar dos arcs per construir la carretera de Sentfores o la Guixa (vegeu cartell in situ a la fitxa del carrer del Remei). A cada un dels extrems hi havia un pou i, a l'extrem sud, un oratori dedicat a la Mare de Déu del Remei.