Carrer del Remei
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Carrer del Remei. Llinda (1788) (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Carrer del Remei. Foto antiga

Vic - Carrer del Remei. Foto antiga (Foto: cartell in situ)

Situació Carrer del Remei
Continuació natural del carrer Sant Pere, un cop passat el riu Mèder pel pont del Remei. El nom li és causat per l'oratori que hi havia a l'entrada del pont, dedicat a la Mare de Déu del Remei, desapareguda al segle XVIII. Els edificis són majoritàriament de la segona meitat del segle XVIII, tal com ho testifiquen diverses llindes conservades d'aquella època. Són cases entre mitgeres, de planta baixa i dos pisos, amb les portes i finestres emmarcades amb pedra. La major part d'elles pertanyien a pagesos que treballaven a les masies de l'entorn. El carrer es va veure molt afectat per l'aiguat de 1863.