Església i convent del Remei
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Església i convent del Remei

Vic - Església i convent del Remei (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Convent del Remei. Arcs de l'antic convent

Vic - Convent del Remei. Arcs de l'antic convent (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Església i convent del Remei (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1918)

Vic - Claustre del convent del Remei

Vic - Claustre del convent del Remei (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1918)

AutorJosep Morató / Manuel Gausa (reconstr.)
Situació Remei, 40-42 / Sentfores
L'església dels franciscans, obra de Josep Morató, es va construir entre 1743 i 1753 per substituir la capella que hi havia en un dels extrems del pont del Remei. Al seu costat hi havia el convent, el qual va ser profanat i saquejat l'any 1822 i desamortitzat el 1835. Després va ser utilitzat com a caserna fins que el 1879 va ser retornat als franciscans. L'any 1936 el convent va resultar molt malmès i l'església destruïda. Va ser reconstruïda per Manuel Gausa, l'any 1958 tot i que roman inacabada. És un edifici d'una sola nau amb una façana de referència barroca, amb coronament ondulat i tres arcs de mig punt que donen accés a un atri interior. L'acabat és la mateixa maçoneria de pedra.

Del convent, derruït, en resten algunes arcades al jardí del centre de dia que ocupa l'antic solar.