Escultura Memorial Covid-19
(Mataró | Perifèria - Maresme)

Mataró - Memorial Covid-19

Mataró - Memorial Covid-19 (Foto: Valentí Pons, 2022)

AutorPere Casanovas Simón
Situació Parc Central
Monument en record als afectats i als professionals que van lluitar contra la Covid-19. És una obra abstracta, d'acer inoxidable, de 8 m d'alçada, que té un contingut simbòlic. La base representa una proveta de laboratori de la qual sorgeixen quatre eixos. Un s'estronca, representant la mort. L'altra és una escala que ascendeix tal com ho fa la investigació mèdica, que ens guareix. I els altres dos són l'abraçada amb les persones estimades que han superat la malaltia. Obra de Pere Casanovas (Sant Miquel de Campmajor, 1943), es va inaugurar l'any 2022.