Casa de Convalescència
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Casa de Convalescència (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Casa de Convalescència. Claustre

AutorJosep Morató Codina
Situació Dr. Junyent, 1 / Rambla de l'Hospital
Casa de convalescència que forma part del conjunt de l'hospital i església de la Santa Creu. Va ser projectat per Josep Morató Codina, introductor del neoclassicisme a Vic i construït pels mestres Joan Callís i Francesc i Llucià Ruaix. Les obres es van iniciar l'any 1772 i van durar uns 25 anys. És un edifici de planta trapezoidal articulat al voltant d'un claustre d'inspiració neoclàssica. Presenta tres façanes exteriors mentre que l'altra s'adossa a l'hospital i l'església. Són façanes austeres, decorades amb esgrafiats que simulen carreus de pedra. Modernament, va ser objecte d'una important rehabilitació i actualment és una seu de la Universitat de Vic.