Casa Albert Costa
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Casa Albert Costa

Vic - Casa Albert Costa (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Doctor Junyent, 6
L'any 1895, Albert Costa va demanar permís per construir l'edifici que, segons els plànols, comptava només amb planta baixa i dos pisos i li mancava el cos lateral del carrer Bisbe Morgades. Cal suposar, per tant, que es va alterar durant la construcció, ja que la data de 1895 és la que figura damunt la porta. És un bon exemple de la pervivència de l'estil eclèctic en un moment en què el modernisme començava a fer-se majoritari. Les façanes mostren un acabat de pedra artificial el qual, a la façana lateral, imita un encoixinat de carreus. Són remarcables les baranes dels balcons, molt treballades en ferro forjat, i els elements motllurats que ornamenten les llindes.