El Sucre
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - El Sucre

Vic - El Sucre

Vic - El Sucre

Situació Historiador Ramon d'Abadal, 5
L'antiga fàbrica de sucre, construïda l'any 1892, és el millor exemple d'arquitectura industrial de Vic. Promoguda pels industrials Martí Miret i Albert Planas, va ser la primera empresa del país que elaborava sucre a partir de la bleda-rave. Popularment denominada el Sucre, ha donat nom a un dels barris de la ciutat. És un edifici fabril típic de finals del segle XIX, amb estructura de ferro i totxo i acabat de maó vist. És remarcable la seva xemeneia, situada a l'antic pati central, amb un característic coronament anellat. L'escriptora vigatana M. Àngels Anglada s'hi referia en aquests versos: Xemeneia sense fum / m'he tornat un monument./ Talment un temple romànic/ ara em ve a admirar la gent /i>.

Va estar en funcionament fins a l'any 1970. L'any 1994 va ser objecte d'una important rehabilitació per transformar-la en un equipament de serveis. La reforma va ser projectada pel despatx d'arquitectes Jornet-Llop-Pastor.