Farinera Sant Jordi
(Vic | Eixample - Osona)

Fabrica d'embotits Torra

Fabrica d'embotits Torra (Foto: Postal de Fototipia Thomas)

AutorEnric Sagnier Villavecchia / Garcés - de Seta - Bonet (reforma)
Situació Bisbe Morgades, 15-17
Edifici construït entre 1896 i 1897 segons projecte d'Enric Sagnier. Originalment, va ser una fàbrica d'embotits promoguda per la família Torra. Això explica les figures de porcs que podem veure a la façana. L'any 1930 va passar a mans de l'empresari Esteve Costa que el va transformar en una fàbrica de farines, amb el nom de Farinera Sant Jordi. Per això veiem una imatge del sant a la façana, obra de Pere Puntí, i esgrafiats amb espigues de blat. L'any 1956 va canviar de nom i es va denominar Farinera Catalana, en funcionament fins a l'any 2007. L'any 2009 va ser adquirit per l'Ajuntament i habilitat com a Centre d'Arts Visuals per l'equip Garcés- de Seta- Bonet.

És un edifici de planta rectangular, amb un cos adossat a manera de torre castellera. Consta de semisoterrani i quatre pisos, amb teulada a dues aigües i uns volums elevats a les quatre cantonades. Les façanes combinen el parament estucat amb el maó vist. Els esgrafiats, al·lusius a l'activitat farinera, són dels anys quaranta del segle XX.