Casa Antoni Puig Daunis
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Casa Puig

Vic - Casa Puig

AutorJosep M. Pericas Morros
Situació Jacint Verdaguer, 19
Aquest edifici construït l'any 1920 segons projecte de Josep M. Pericas, va ser el primer destinat al lloguer al puixant nou eixample de Vic, promogut per l'empresari tintorer Puig Daunis. L'arquitecte adapta el llenguatge formal noucentista a una concepció arquitectònica racionalista. La casa Puig és el paradigma estilístic de Pericas d'aquest període, de forta influència anglesa i austríaca, combinada amb elements del romànic.

La façana és simètrica i equilibrada. El cos central està flanquejat pels eixos verticals de les tribunes trapezoidals, contrarestats pels ressalts de pedra que relliguen les obertures en horitzontal. La planta baixa presenta un acabat de pedra artificial buixardada i un portal de mig punt amb una porta de fusta molt ben treballada (amb el que sembla l'estilització d'un arbre -branques al timpà, tronc entre les portes), coberta amb una motllura poligonal, tan típica de Pericas, com ho és l'arrebossat groguenc.

Els pisos presenten decoració a base de relleus de pedra, com ara els putti; sanefes vegetals i abstractes esgrafiades; ceràmica, com les rajoles de mugró al ràfec. Pericas també va dissenyar el mobiliari de la casa.