Convent del Carme (Museu d'Art de la Pell)
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Convent del Carme (Museu de la Pell) (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Convent del Carme. Claustre

Vic - Convent del Carme. Claustre (Foto: Enric, 2021)

Vic - Convent del Carme. Claustre (Foto: Gencat.cat)

Vic - Convent del Carme. Claustre (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1916)

AutorAndreu Bosch, Lluís Cuspinera (reforma)
Situació Arquebisbe Alemany, 5
Els carmelitans es van instal·lar a Vic al segle XV i van construir un convent, amb la seva església, extramurs, prop d'un dels portals de la muralla. L'any 1654, el pla de fortificació imposat per Joan d'Àustria amb motiu de la guerra dels Segadors, va obligar a enderrocar bona part dels ravals de Vic, incloent-hi aquest conjunt monàstic. A partir de 1661 es va emprendre la reconstrucció, que es va allargar durant bona part del segle XVIII. El nou convent està organitzat al voltant d'un claustre de planta quadrada, amb arcs de mig punt recolzats sobre columnes toscanes de fust bombat, singularitzades amb una anella a la part del mig.

L’any 1996 el conjunt va ser adaptat per acollir una biblioteca -ara traslladada a un edifici de nova planta, quedant aquest claustre com a centre cívic- i el Museu de l’Art de la Pell. Va ser un projecte dels arquitectes Andreu Bosch i Lluís Cuspinera. El Museu està basat en la col·lecció de l'adober vigatà Andreu Colomer Munmany i compta amb un bon nombre d'objectes elaborats totalment o parcialment amb pell, de tipologia molt diversa.