Casa Josep Vinyeta
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Casa Josep Vinyeta

Vic - Casa Josep Vinyeta (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorBernat Noguera Noguera
Situació Arquebisbe Alemany, 12
Edifici entre mitgeres, resultat d'una reforma efectuada l'any 1923 que va suposar l'addició de dues plantes més i la remodelació completa de la façana, amb trets que encara es poden qualificar de modernistes, especialment pel que fa al disseny de la terrassa superior, amb columnes helicoidals i baranes de ferro forjat. També són modernistes les baranes dels altres dos pisos.

Esment a part mereixen els esgrafiats que ocupen gairebé la totalitat de la façana. Hi ha quatre plafons amb figures humanes que representen la pagesia, les arts, la indústria i el comerç. Al voltant d'ells, un ampli repertori de fullatges, sanefes, cintes i altres floritures, en aquest cas més pròpies del noucentisme que del modernisme.