Teatre l'Atlàntida
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Teatre l'Atlàntida (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Teatre l'Atlàntida (Foto: Anna Corcoll, 2022)

AutorJosep Llinàs Carmona / Josep Llobet Bach / Laia Vives / Pedro Ayesta
Situació Francesc M. Masferrer, 4
El Centre D'Arts Escèniques Atlàntida ha esdevingut un edifici icònic de Vic. Iniciat el 2007, se situa en una zona de l'eixample prop del riu, al límit de la zona urbana. La complexitat de l'edifici, ben resolta, li ve definida per la multiplicitat de funcions a cobrir i les seves exigències tècniques, com ara les acústiques.

Equipament de 10.500 m², amb la meitat de la superfície soterrada, i espais -teatre, auditori, escola de música, restaurant- que requereixen altura i lluminositat diferents. D'aire nòrdic i gran austeritat formal, el conjunt s'unifica i singularitza mitjançant les cobertes inclinades d'espectacular revestiment metàl·lic daurat.

Un passatge interior articula la part alta, amb un accés amb pati distribuïdor des de la casa Carme Collell o Can Serratosa, ara edifici auxiliar; i la baixa, amb entrada per un sòcol de formigó cap a una plaça descoberta.

L'auditori Joaquim Maideu està dotat de components flexibles, com ara grades retràctils i escenari hidràulic. A l'interior del teatre Ramon Montanyà, destaca l'esgrafiat daurat que envolta el pati de butaques amb la topografia del Collsacabra.